ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Τα Άνω, Μεσαία και Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν αγαπημένο προορισμό των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου με αξιόλογη ξενοδοχειακή υποδομή, που διαρκώς βελτιώνεται. Έχουν μπει για τα καλά στον τουριστικό χάρτη της περιοχής, όπως στα χρόνια του Μεσοπολέμου, όταν η καλή αθηναϊκή κοινωνία τα εκτιμούσε ιδιαίτερα για τον υγιεινό αέρα τους. Πλατάνια, δρύες, καρυδιές και καστανιές συνθέτουν ένα πολύχρωμο φυσικό παζλ ανάμεσα στα σπίτια. Ο ήχος από τα τρεχούμενα νερά σας συντροφεύει όλη μέρα και η άπλετη θέα στον Κορινθιακό Κόλπο, σας φτιάχνει το κέφι.

Τρίκαλα, Κορινθίας Τ.Κ. 21100
+30 6974764735, +30 2743091188, +30 6976619873
+30 2743091189
τρίκαλα κορινθίας - Archontiko Fiamegou
τρίκαλα κορινθίας - Archontiko Fiamegou
τρίκαλα κορινθίας - Archontiko Fiamegou
τρίκαλα κορινθίας - Archontiko Fiamegou

ΤΡΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑΣ

ΑΝΩ ΤΡΙΚΑΛΑ

Στα Άνω Τρίκαλα σώζονται πολλά πετρόκτιστα αρχοντικά και εκκλησίες του 16ου – 18ου αιώνα, που ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί.

ΜΕΣΑΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Τα Μεσαία Τρίκαλα είναι ένας οικισμός που διατηρεί το τοπικό παραδοσιακό στοιχείο σε συνδυασμό με νέα κτίσματα φτιαγμένα με μεράκι, από πέτρα & ξύλο.

ΚΑΤΩ ΤΡΙΚΑΛΑ

Ξεκινώντας από τα Κάτω Τρίκαλα στην Ορεινή Κορινθία, στο κέντρο του χωριού, ο επισκέπτης αντικρίζει την υπέροχη πετρόκτιστη πλατεία με τα δύο υπερ-αιωνόβια πλατάνια.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΖΗΡΙΑΣ

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας βρίσκεται στα Τρίκαλα Κορινθίας και σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τους οικισμούς σε υψόμετρο 1500μ.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Στα Κάτω Τρίκαλα, ο επισκέπτης μπορεί να δει τον εντυπωσιακό ναό του Αγ. Δημητρίου, του 1697, με τις εξπρεσιονιστικού τύπου τοιχογραφίες.

ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Στα Μεσαία Τρίκαλα, μπορεί να συνεχίσει με την επίσκεψη στη Μονή της Παναγίας, χτισμένη γύρω στο 1700, από το μητροπολίτη Κορίνθου Γρηγόριο Νοταρά.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΑΣ

Τρία όμορφα χωριά σκαρφαλωμένα στις βορειοανατολικές πλαγιές της Ζήρειας. Απολαύστε τη διαμονή σας στα Τρίκαλα Κορινθίας.